Beauty Vilma
Ps.
Glömt inte att rösta på mitt bidrag, Nummer 9 i Emma's fototävling.


The sun is shining


Nikon D60, Sigma 120-400/4.5-5.6 HSM OS APO


Finalist nummer 9

Jag blev finalist nummer 9 hos Emma, jag skulle bli väldigt glad om du ville rösta på mitt bidrag NR 9. Du röstar genom att kommentera inlägget med finalisterna HÄR, i kommentaren får det gärna stå "Jag röstar på nummer 9".

Klicka på bilden för att komma till röstningen


Nu är det beställt

Äntligen har jag bestämt mig, det blev ett Nikon AF-S 50/1,4 G. Som ni kanske förstår så var detta min lilla hemlighet. Hade till en början svårt att välja mellan ett Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di och Nikon AF-S 50/1,4 G, men efter lite tips så fick det bli 50/1,4. Jag har beställt mitt objektiv från fotokungen.
Bilder lånade från cyberfoto.se och fotokungen.com


Den som ger sig in i leken, får leken tåla
En hemlighet

Nu har jag kommit hem från kvällens träning, sitter här och försöker att välja ut någon bild att visa när jag inser att jag har bild brist. Man vill ju helst visa någon ny bild, men jag kan inte hitta någon som är värd att visa. Den senaste veckan har jag hittat riktigt bra bilder att visa, men nu tog det stopp. Ska se vad jag kan leta fram i "mina bilder".
Tio minuter senare...
Nu har jag hittat två bilder som verkligen passar in på denna kväll, faktiskt ganska nya bilder :-D

I morgon eller kanske på lördag (har inte riktigt bestämt mig än) kommer jag att berätta en hemlighet, eller ni får kalla det vad ni vill, det är i alla fall en väldigt roligt grej för mig. Kan inte riktigt bestämma mig över vad/vilken jag ska välja. Ni undrar säker "Vad för något?" ,  men det får ni veta när jag har tagit mitt beslut.
Tävling hos Emma

Shit vad roligt när det dyker upp så många fototävlingar, denna gång är det hos EMMA. Tävlingen hittar du HÄR och den är i sammarbete med TVSPELSWEB. Temat i denna fototävling är Höst + Vinter och du kan vinna ett MOTLJUSSKYDD.

Sofia Henriksson, 15år


Huvudkudden är bästa rådgivarenPs. Hittade inget ordspråk som passade bättre :-)

 


Nummer 16

Nu är dags för röstning i fototävlingen hos Linda-Pauline, det vore jätte roligt om du ville rösta på mitt bidrag som är nummer 16. Du röstar HÄR, genom att kommentera inlägget med en siffra, alltså det nummer du vill rösta på.

Klicka på bilden för att komma till röstningen :-)
Hungern är den bästa kryddan
Ditt bästa foto 2009

Som ni kanske förstår är det fototävling på gång igen, denna gång är det LINDA-PAULINE som håller i TÄVLINGEN. Som i det flesta fototävlingar så är det ett sammarbete med TVSPELSWEB, temat denna gång är "Ditt bästa foto 2009".  Ett mycket svårt val måste jag säga, men valde tillslut denna bild på Karlsson.

Sofia Henriksson, 15år
Borta bra men hemma bäst

Visst var det roligt att vara på läger, men det känns samtidigt skönt att vara hemma igen. Justja, jag ar inte sagt något om att jag har varit iväg på läger i helgen, jag har varit på skidläger i Gävllivare. Det har varit en trevlig och mycket roligt helg, det blev inte så många timmars nattsömn, men vad gör det när man har roligt?

Här till andra punkt måste jag tacka Matilda som skrev ett gästbloggar inlägg. Det var bra att du kom på lösenet, för det glömde jag bort att skicka.

Nu när jag äntligen är hemma igen ska jag bjuda på en bild på Karlsson.
En gästbloggares inlägg

För någon dag sedan frågade Sofia mig om jag ville gästblogga under helgen, men tyvärr glömde hon skriva sitt lösen och därför har det tagit ett tag innan jag kan göra den där uppdateringen jag lovade. Det tog nämligen x antal dagar innan jag lyckades komma på vad hennes lösen var, men nu ser ni att jag lyckades!
Nu undrar ni säkert vem det är som gästbloggar här, och jo, det är Matilda som ni kanske brukar hitta på myphoto.blogg.se i vanliga fall.

Jag känner Sofia eftersom vi delvis har fotografering som gemensam nämnare, men hade det inte varit för att vi båda bor i Piteå hade jag nog aldrig lärt känna hennes som jag gör nu. Sofia är en tjej jag såg för ett år sen på en fotohemsida kallad Pixbox.se. Ska jag vara ärlig så var hon som de flesta nybörjarfotografer med en kamera i handen, hon stack inte ut ur mängden riktigt. Men grejen med Sofia är att ger man henne kritik och tips, tar hon verkligen åt sig och kämpar mot att uppnå det där, och på kort tid gick hon från att vara vilken nybörjare som helst, till att bli en hobbyfotograf som lätt kan gå hur långt som helst. Sofia är helt klart en väldigt schyst tjej som jag är glad att jag träffade, man blir verkligen inspirerad av henne!
Jag säger bara, får du chansen att träffa henne, ta den!

Och som avslut på detta inlägg tänkte jag uppdatera med ett par foton som jag fotade under mitt höstlov. Kram /Matilda.

PS: Såg just att Sofia gått vidare till Veckans Blogg hos Kamilla, så rösta nu på henne så blir hon glad! Röstar HÄR.


Alla är vi barn i början

Ps. Jag är med i en fototävling hos Evelina


Får får inte får, får får lamm
Här är det jag skrev igår...


Skriver, skriver & skriver

Här sitter jag med min läxa, jag skriver och skriver men blir aldrig klar. Jag skriver om min prao på Skidgymnasiet i Sollefteå, det håller nog på att bli en krönika jag snickrar ihop. Tänkte muntra upp stämningen med en härlig bild :-)

Är det någon som kan gissa vem den svårfångade modellen med Nikon D200 är?

Psst! Har hört från en vän att desigen här på bloggen är för bred för hennes dator/skärm, är det så för någon mer? Ska jag förminska den en aning?

 


Grattis Lisa!


Modell: Lisa L
Fotograf: Sofia H (jag)


Ni känner igen denna söta tjej, eller? Idag fyller hon 13 år, igår var jag och grattade henne och gav henne en present. Vill önska dig, Lisa, världens bästa dag!


Tack och go natt

Som avslut på denna tråkiga och regniga höst/vinter dag ska jag visa en bild på en svamp från i sommar.
Äntligen klar...

... med bloggens nya utseende. Den vanliga frågan som alla ställer när en bloggdesign är klar är; Vad tycker ni? och det undrar jag också. Blev det bättre än den förra desigen? Jag blev i alla fall riktigt nöjd denna gång, ganska lik hemsidans header, men det ska ju höra ihop på något sätt.

Bjuder på en gammal favorit(?) så här på söndags eftermiddagen.Något på G

Som ni märker har jag något på G här på bloggen, den nya headern borde ni har laggt märke till. Om du kikar in i morgon så ska du få se hur slutresultatet kommer att bli. Nu ska jag snart gå och lägga mig, känner hur ögonlocken vill slå igen butiken :-)


Nytt utseende på hemsidan

Så här blev den nya looken på min hemsida, själv blev jag riktigt nöjd. Vad tycker du? Adressen till hemsidan är www.henriksson.weebly.com  Tycker du att jag ska byta utseende här på bloggen också, till något nytt och fräscht?


Frozen, icy and cold

Sitter här och försöker få ordning på min hemsida och då hittar jag denna bild...

Bokeh som bakgrund


Jag har fått ganska många frågor angående bokeh bakgrunden
på kattbilderna och jag hade tänkt vara lite snäll och berätta det för er. Egentligen är det inte så stor hemlighet som ligger bakom det hela, dom flesta utav er har garanterat bakgrunden hemma i kökslådan. Jag hade till en början klätt en kartongbit med aluminiumfolie för att kunna använda det som en reflexskärm, men som ni märker så slutade det med att "reflexskärmen" hamnade som bakgrund. Visst förstod ni min förklaring? Nu är det upp till er att testa er fram med det nya tipset, hoppas nu fångar någon riktigt bra bild :-)


Hunden Ajax

Jag skäms ju nästan, därför att jag nästan aldrig har laddat upp någon bild på min egen hund är på bloggen. Okej, en gång tror jag att han fick visas som miniatyr och bilden gick klicka upp som stor bild och en annan gång syntes han till bland några naturbilder, men ingen visste så klart att det var min "lille" vovve. Så nu kommer ett inlägg med en stor bild på honom.


Namn: Fjällspirans Ajax  Till tals namn: Ajax  Född: 060506  Mor: Peltosaran Elke  Far: Vildskinnets Cheiron  Ras: Korthårig Vorsteh  Mankhöjd: 66,5 cm  Färg: Brunskimmel

 


Tävling hos Rebecca Aflaki

Nu var det ett tag sedan det var någon fototävling, men nu äntligen. Denna gång är det hos Rebecca Aflaki och temat är Vinter. Tävlingen är i samarbete med www.TVSPELSWEB.se och om du vill vara med i tävlingen ska du klicka dig in på detta Inlägg för att läsa mer om hur du ska anmäla dig och vilka regler som gäller.

Sofia Henriksson, 15år
Klar som gästbloggare

Nu har jag bloggat färdigt på Matildas blogg, det har varit väldigt roligt att få skriva några rader om dagen där och visa några bilder. Ni kanske har märkt att jag inte riktigt har varit lika aktiv på min egen blogg, men tänkte att om jag ändå har fått uppdraget att gästblogga så ska jag utföra det på bästa sätt och jag tror jag lyckades med det. Har fått många snälla/trevliga/fina kommentarer där och några nya läsare på min egen blogg, rätta mig om jag har fel. Roligt att fler vill checka in min blogg, jag är verkligen glad över de läsare jag har.

Vintern har ju nu äntligen kommit hit till Piteå, så då ska jag passa på att visa en riktigt härlig vinterbild från Tärnaby påsken 2009 :-)
Vinterland


Dåligt med idéer

Min ögonlock håller på att falla igen för ögonen och jag kommer heller inte på något bra att skriva. Visst, jag skulle kunna ladda upp någon bild, men vilken? Nu känner jag att jag verkligen har idé brist.  Jag har hundratals bilder att välja mellan, men jag kommer inte fram till någon som jag känner att; Den där vill jag ladda upp. Har en katten Karlsson-bild som jag skulle kunna visa, men har jag inte visat nog med sådana? Aja, nu ska jag sluta babbla och visa några bilder.

Egentligen borde jag ha valt någon snöig bild, någon bild med riktig vinter känsla, eftersom att idag har det snöat hela dagen. Denna dag har varit säsongens första vinterdag :-) Jag valde ändå att visa dessa mossiga bilder, enkla, men jag gillar dom.
FredagsmysNikon D200, Nikkor 50 mm f/1.8D


Hästkrafter

Nu de sista dagarna har jag varit halvt oaktiv, jag har ju i alla fall uppdaterat en gång per dag. Jag vet att det är roligt med kanske minst två uppdateringar per dag, men till det räcker inte min tid till. Har haft ganska mycket i skolan, plus så är det mycket med all träning.

Idag fanns Fotosidan magasin när jag cyklade förbi Preem efter skolan. Jag hade stora förhoppningar att någon av mina bilder skulle vara med, men inte det.

Här nedanför har ni två stycken fart fyllda hästbilder i sepia :-) Enjoy!

Hunden - mer än bara människans bästa vän

Har nu kommit hem från träningen, det blev ett svettigt styrkepass som tog ungefär 1 timme. Det var riktigt skönt med ett träningspass så här efter en hel eftermiddags pluggande. Har en liten rolig sak att berätta från dagens skoldag. Jag ska faktiskt vara med i vår skolas luciatåg. Hihi, för er som inte känner mig så bra tänker väll så här; Okej, vad är det som är så speciellt med det då? Det ska jag svara på; Jag är verkligen urkass på att sjunga, man skulle kunna säga att jag är näst in till tondöv, men jag tyckte att det lät roligt att vara med i luciatåget ändå. Jag har tänkt vara tärna, det är ju fint :-)

Eftersom att jag inte har så mycket mer att skriva om så hade jag tänkt att visa ett urval av mina Hundporträtt

   

   

     


På väg bort

Som rubriken lyder är jag på väg bort, men håll ut, bilder kommer senare ikväll :-)

Nu ska det blir hård träning... Har pluggat hela eftermiddagen så nu är det dags för träning.


Fotomässan 2009, 1 plats för mig

YES, mitt bidrag blev bland de 10 bästa i Pixbox fototävling och kommer att finnas i deras monter på Fotomässan 2009. Gissa om jag är glad!? Verkligen ett ljus som tändes i höstmörkret.

Nu är det bara en sak till som jag vill veta, Har någon av mina bilder kommit med i Fotosidan magasin? Det är en fråga som jag trodde att jag skulle få svar på idag. Det stod i föregående nummer att tidningen skulle vara i butik idag, den 3 november. Så efter skolan cyklade jag förbi Preem för att köpa den, men icke sa nicke, ingen tidning där. Nu måste jag vänta ända tills på torsdag, hihi, det låter inte så länge tills dess, men jag vill ju så gärna veta. Någon av er som har kunna köpa tidningen?Mitt bidrag i Pixbox fototävling med temat Färgexplosion.


Tävling hos Ugglapuggla

Fototävling igen, blir så glad när det är så många fototävlingar. Denna gång är det hos www.UGGLAPUGGLA.blogg.se, temat är Vatten i olika former och som vanligt är tävlingarna i samarbete med www.TVSPELSWEB.se. Du anmäler dig via detta inlägg, priset i denna tävling är ett Close-Up +4 Filter som du kan hitta i detta filtersortiment.

Sofia Henriksson, 15år
Blir det för mycket Karlsson-bilder?

Har nu gjort mitt första inlägg på Matildas blogg, måste ju försöka hålla mig lite aktiv nu när jag fått chansen att gästblogga. Jag har även testat att på nytt redigera en Karlsson-bild som ni sett tidigare, denna gång blev det lite gammaldags redigering. I denna bild har jag utgått ifrån Matildas tips och idéer som jag fick av henne i fredags. Enjoy!
Lugnet före stormen

 Tredje gången

Shit, ska det bli tredje gången gillt? För detta är tredje gången jag kommer med i final hos www.BYELLEN.se. Vill du göra mig jätte glad så slänger du in en röst på mig. Det gör du genom att kommentera detta Inlägg med mitt bidrags nummer NR 9.