Nikon D200 + Nikkor 17-55/2.8

Ny kamera, nya möjligheter... eller? Jag här i alla fall skaffat mig en nya kamera men objektiv, "ny-gammal" skulle man kunna säga då jag köpte det begagnat på blocket. Är riktigt nöjd med grejerna, men jag trånar fortfarnade efter en D300s, men det får bli när lite mer pengar trillar in på kontot. Här kommer några bilder som jag har hunnit att fota.

Fjällturné, 25 Juli

Här kommer ett inlägg från den 25 Juli, internet anslutningen har varit dålig här därför kommer det nu. Bättre sent än aldrig!

 


Hela gänget innan avfärd upp på fjälletJag och lill-kusin Kristoffer med en del av fångsten

Nu sitter jag i Tärnafjällen i vår stuga, just hem kommen från drygt ett dygn på fjället. Vi har vandrat, fiskat och sovit i tält.Vi har även slagits med mygg och knott, men haft tur då blåsten har hållt dom flesta krypen borta. Det har varit en riktigt härligt tur, helt klart en av sommarens höjdpunkter. Fiskelyckan har vi också haft med oss. Hela gänget bestående av sju personer lyckades tillsammans dra upp 18 fiskar var av 15 öringar och 3 rödingar. Inga jättesmå fiskar är det vi har fått, tidigare år har dom varit betydligt mindre. Den minsta var nog runt 0,3kg, men många var helt klart större. Dom största vägde runt kilot. En god middag på detta så kommer i alla fall jag sova riktigt gott i natt.

 


Forspaddling och fritt-fall från 10m


Foto: Anders Byström

Idag har det varit en spännande dag, lite lugnare på träningsfronten men inte mindre puls för det. I morse så paddlade vi fors-kajak, en riktigt roligt och spännande upplevelse som jag verkligen rekomenderar andra till att testa. Vi var inte i dom vildaste forsarna och paddlade, men det blev en hel del vattenstänk ändå. Även om det inte blev så hårt träningspass så kändes det ändå lite i armar, mage och rygg innan det var över. Detta var nog ändå inte det som fick upp min puls högst idag, utan det var på hög-höjds-banan som vi testade under eftermiddagen. Jag var liksom nog höjdrädd när vi började klättra i den vajiga och instabila banan som är konstruerad 5-6meter upp i luften, men när jag efter ungefär halva banan valde att ta den lite mer utmanade delen som låg hela 10-12meter över marken så började jag bli riktigt skakig. Gungorna som jag skulle ta mig över svajade så sjukt mycket och jag började bli riktigt skraj, men så när en av vajrarna på gungan som jag står på plötsligt släpper så kändes det som att döden va nära. Givetvis så satt jag fast i en säkerhetssele men att dingla 10 meter upp i luften är inget jag rekomenderar. Efter att ha tårkat skräcktårarna och samlat mig så mycket som det gick så tog jag mig upp på en plattform och tillbaka på banan. Efter denna hädelse så var det inget svårt val för mig vilken väg jag skulle välja - kortaste och lättaste. Skakigt var det, men ner på marken kom jag tillslut. Skönt att ha klarat av denna utmaning, men jag är högst osäker på att jag skulle göra om det.
Imorgon blir det hård träning igen, sprint intervaller och även långa intervaller uppför på förmiddagen och sedan ett crosspass på eftermiddagen. Men med en god nattssömn på dagens händelser så kommer nog alla i laget vara helt fit-for-fight i morgon.

Bild1: Maja genom dom förrädiska gungorna. Bild2: Jag i hög-höjds-banan.

Imorgon blir det hård träning igen, sprint intervaller och även långa intervaller uppför på förmiddagen och sedan ett crosspass på eftermiddagen. Men med en god nattssömn på dagens händelser så kommer nog alla i laget vara helt fit-for-fight i morgon.

Läger i Idre fjäll


Foto: Johanna Ojala

Igår, söndag startade vi i Juniorlandslaget vårt andra läger för denna sommar, denna gång i Idre fjäll. Vi har redan hunnit köra två håra dagar här i fjällvärlden, igår blev det bland annat långtur på fjället och idag har vi kört löprace uppför en lång brant slalombacke innan det blev intervaller ute på en riktigt blöt och kall myr. Redan efter dessa två dagar så börjar jag känna mig riktigt mör i både ben och armar så vi får se hur detta läger slutar, hur som helst så blir det riktigt bra träning. Imorgon väntar forspaddling med kajak så det ska bli riktigt spännande, jag som är lite farträdd och så känner mig lite nervös.