Ett annat sommarjobbDet är på sommaren som skidåkarna föds
- Ett ordspråk som verkligen stämmer. Nu under sommaren blir det inte mycket tid över för mig till vanligt sommararbete som många andra i min ålder sysslar med, för mig går den mesta tiden åt till träningen som lägger grunden till kommande säsong. Det är blandad träning - löpning, rullskidor, cykel... ja, allt som kan förbättra mig på ett eller annat vis. Antalet timmar varierar från vecka till vecka, kör ofta veckoperioder som är uppdelade som tyngre och lättare. Ett bra sätt tycker jag, för återhämtningen är minst lika viktig som den hårda träningen. Denna sommar har jag även två träningsläger att se framemot, fast nu är det ju bara ett kvar.

Vecka 27 så hölls ett av sommarens Elitläger för juniorer i Falun. Ett grymt läger var det, mycket träning och ett otroligt härligt umgänge, kan det bli bättre? Lägret innehöll allt från långa distanspass till tuffa tester på rullskidor och i styrkehallen. Är otroligt nöjd med min insatts, inte bara att jag fick en otroligt bra träningsvecka, kunde även "vinna" båda rullskidtesterna som var 2km stakning och 2km diagonal upp till hopptornet i Falun.

Mycket träning kan lätt medföra skador. Hela förra hösten fick jag avstå löpning och klassisk rullskidåkning på grund av en hälseneinflamation. Denna skada blev jag av med fram emot då säsongen började och har inte känt av det något mer av den, men... Nu har jag fått en överansträngning eller något liknande i ljumsken och på grund av det kan jag inte springa och har även haft känningar när jag skejtat. Har dragits med det en dryg månad, men nu känns som att det är på förbättringsvägen. Håller tummarna! Som kompensation till löpning har jag nu införskaffat en cykel för att benen ska få sitt.

I slutet av denna vecka startar nästa läger, denna gång i Bruksvallarna. Om tiden räcker till kommer det troligen droppa in ett inlägg eller två.