Dubbeljakt som blev sisådär

På en dag med starka vindar och mycket drivsnö så tog jag mig runt 5km+5km i dagens dubbeljakt. Det blev några placeringar bättre än i onsdag på skate-loppet, men vet inte om jag var mer nöjd för det. Kändes som om det hade kunna bli ännu bättre om allt hade stämt en aningen bättre. Kan ju bara säga en sak, jag gjorde ett urkasst skidbyte. Var otroligt trött och så råkade jag även stöta till ena skate skidan så den gled fram en bit. Inget stämde riktigt, men får trösta mig med att det faktiskt var min första riktigt dubbeljakt har tidigare bara åkt någon enstaka liten tävling hemma i Piteå. Slutade i alla fall som 25:a och var trea av dom som är födda 93-94.

Imorgon väntar ett nytt äventyr och förhoppningar på en riktigt bra placering, för imorgon ska vi åka staffet. Jag tror att det kan bli riktigt bra om alla göra sitt bästa. Håll alla tummarna för oss!

En dag med blandade känslor

Sprint var det för hela slanten under gårdagen.
Jag var en av dom som fick stå på sidan om spåret och se på all dramatik som utspelade sig i skidspåret och givetvis hejade vi fram våra svenska lagkamrater som gjorde jätte bra ifrån sig. Man blev riktigt sugen på att åka när det gick så bra för både damerna och herrarna.

Redan från start la svenskarna ribban högt, i prologen slutade bästa svenska på 9:e plats och sämsta på 16:e det vill säga att tjejerna var riktigt bra med. I killarnas klass var Simon bäste svensk på 7:e plats och den sämsta blev placerad precis utanför kvartsfinalerna på en 33:e plats. Alltså sju av åtta med från kvalet! Finalerna startade och några ramlade redan bort i kvarten, men tre stycken var med till semifinalerna där det blev ett snöpligt slut för dom två tjejerna som åkte. På väg in på upploppet så ska Stina byta spår och i stridens hetta tacklar hon Evelina av misstag och Evelina ramlar. Stina spurtar till sig en finalplats, men blir sedan deklasserad och placerad sist i sitt heat på grund av incidenten med Settlin. Alltså ingen finalplats för någon av svenskorna. Mycket tråkigt måste jag säga, men som många har sagt tidigare och kanske men för säga denna dag: - Det är bara att bryta ihop och sedan komma igen!  Jag är helt säker på att dessa två tjejer kommer att vara med och slåss nästa år igen. I herrklassen blev det inte heller någon finalplats, krafterna räckte helt enkelt inte till.

Idag bänkar vi oss framför TVn till att börja med för att se U23arnas kval, sedan kommer vi fara ut på spåret och heja fram svenskarna som går vidare till finalerna.

Norsk dominans här i Otepää

Det blev en rykande bra dag för dom norska juniorerna här i Otepää. Fyra medaljer tog norge hem, två guld, ett silver och ett brons. I min klass, damklassen slog norskorna på stort och tog hem de fyra första platserna med Ragnhild Haga i spetsen. Vi svenskor låg lite längre ner i listan, Johanna Meyer var bäst av oss på en 26:e plats 3 sekunder före mig. Jag tycker inte vi ska vara missnöjd, vi får tänka på att vi är ett ungt juniorlag, att 3 av oss som är uttagna är egentligen lite för unga(födda 93-94). Norskorna som var i täten är alla födda 1991. Jag, Madeleine och Stina har ju två respektive tre år kvar i juniorklassen.

Mitt lopp i ord. Innan start var jag så otroligt nervös, men jag såg fram emot att göra mitt premiärlopp i den svenska tävlingsdräkten. Kastade en blick upp på läktaren innan jag gled fram till startlinjen och där stod mamma och viftade med den svenska flaggan. Så med ett leende på läpparna ställde jag med på start. Första varvet på 2,5km banan var faktiskt riktigt roligt att åka, det var ett sådant tryck på på sidan om spåret som man inte får uppleva hemma i norrbotten på små tävlingarna. Andra varvet var mer en kamp mot mjölksyran som genom syrade hela kroppen. I mål kom jag i alla fall och en 29:e plats blev det i slutändan. Är rätt så nöjd med loppet, visst hade jag hoppats på mer, men jag är inte missnöjd.

Nu laddar jag om för dubbeljakten som går på söndag. Distansen startar med 5km klassisk åkning och sedan 5km skate. Det kommer bli två varv på två olika banor, en klassisk bana och en skate bana (samma som igår). Redan imorgon går nästa junior-lopp, då är det klassisk sprint som inte jag kommer delta i. Kommer stå på sidan om spåret och heja fram mina lagkamrater.