Dan före dopparedanDan före dopparedan, imorgon är det dagen som alla barn går och väntar på; Julafton! Jag befinner mig i Tärnaby med Andreas och familjen, vi har det alldeles underbart, snön ligger tjockt ute i naturen och julstämmningen är på topp. Idag har jag coh Andreas varit ut i skogen och hugget en underbart vacker gran och nu står den så grön och grann i stugan pyntad och klar, under ligger det en ordentligen hög med klappar som bara väntar på att få öppnas. På grunt ut av halsont så har jag inte fått vara ut i skidspåret idag, håller tummarna för att det ska kännas bättre imorgon så man får lufta lungorna lite.

Även jag längtar till morgondagen, det ska bli så mysigt med julbord, Kalle Anka och julklappar som ska öppnas. En skotertur eller två skulle ju inte heller sitta fel, idag har det blivit hela 5mil fastklammrad runt Andreas på hans nya Yamaha.

Jag önskar alla en riktigt god jul!Junior Cup i Östersund

Så här såg det ut i dagens A-final D17-18

Nu är säsongen verkligen igång,
förra helgen så var det tävlingspremiär i Gällivare och denna helg är det den första cup-tävlingen i Östersund. 

Idag har vi kört en klassisk sprint på Östersunds tuffa bana,
men måste säga att jag gillade den. Ut från start var det en lång tung uppförsbacke som gynnade mig med min diagonalåkning, sedan så var banan även ovanligt lång, hela 1,3km. I prologen startade jag först och blev tvungen att vara plog i spåret för dom övriga åkarna då ÖSK till min besvikelse inte hade arrangerat med några för åka åkare då det snöade en del, slutade ändå som tvåa. Både kvartsfinalen och semifinalen kunde jag åka hem, men var lite pirrig inför A-final då mina armar kändes väldigt trötta i semin. Det gick i alla fall bättre än väntat i finalen, som i dom övriga heaten så var jag inte så snabb i starten men kunde klättra upp till tät i den tuffa backen som gick upp till banans högsta punkt. Isabell Persson som hade ett ruggigt glid susade förbi mig i en av nedförsbackarna, men jag var starkast mot slutet och gick om i den sista knicksen innan det bar i väg ner mot upploppet där jag stakade mig i mål ett par meter före tvåan Isabell. Strömnäs GIF kunde idag glädjas åt två segrar då Martin Bergström vann H19-20!

Imorgon blir det 5km skate,
jag ska gå ut och göra mitt lopp och fokus endast på mig själv och sedan får jag se hur långt det räcker. Jag kan inte påverka hur dom andra åker!

 


Läger i Norrbotten


Idol-bild med Marcus Hellner

I veckan är jag hemma i Norrbotten för läger uppe i Gällivare och till helgen blir det även tävlingspremiär här. Vi har inte tränat på för fullt som på ett vanligt läger med tanke på att det är en viktigt tävling kommande helg, det är en av uttagnings tävlingarna till Ungdoms-OS som går i Innsbruck i mitten på Januari och som är ett av mina största mål den här vintern.

Som sagt så har det inte varit det håradaste lägret, men ändå har det blivit ett par tuffa pass. I måndags åkte jag sprint-tävling med Lycksele och Gällivare skidgymnasium och igår körde vi på Sollefteå skidgymnasium en egen träningstävling som bestod av två stycken lopp, 4.5km klassiskt + 4.5km skate. Körde även träningstävling hemma i Piteå i lördags med Piteå Elit så jag har hunnit få några ordentliga skidpass i benen. Idag har det varit en vilodag för till helgen då smället det, tävlingspremiär och på söndag åker jag 10km klassiskt i seniorklassen så det ska bli riktigt spännande. Jag är laddad till tusen, till helgen vill jag vara svårslagen!

See you!