KargalandareHär är tre hundar från Kargalandets Kennel. På första bilden är det Kargalandets Xryta som är mamma åt både Kargalandets Börge på bild nr 2 och Kargalandets Gilex på bild nr 3.


SO-PROV SOM HAR STOPPAT

So-provet som jag gjorde idag är största anledningen till att jag varit oaktiv här på bloggen i veckan. Jag har helt enkelt lagt all tid på pluggande och inte datorn för en gångs skull. Som sagt så gjorde jag provet idag och det kändes hyfsat bra, men värst är att jag ska vara borta hela nästa vecka från skolan och måste jag vänta till veckan där på för att få veta resultatet. Med lite tur så kommer min kompis ta reda på hur det har gått för mig. Som sagt nästa vecka ska jag bort, jag ska nämligen till Sollefteå på Skidgymnasiet och "praoa". Jag ska rättare sagt se hur skolan är där och sedan bestämma mig om jag vill gå i Gällivare eller Sollefteå. Ett mycket svårt val för mig.

Imorgon ska också bli en spännande dag, imorgon är det efterlängtade fotoplanket i Piteå. Vi kommer hålla till i Gallerian, så om du har vägarna förbi kom då in och titta. Redan idag när jag passerade där såg jag att förberedelserna var i full gång, jag tror att arrangörerna har gjort ett toppen jobb. Det har även varit ett inslag om det i Piteå Tidningen.


Jenkan & Lady


 


Hunden Vilma

Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


Tillbaka

Jag for igår och kom hem idag, jag har varit på ett träningsläger(igen) på Fagervik. Det har varit mycket trevlig, men nu är jag väldigt trött. Vi har orienterat, åkt rullskidor och sprungit intervaller på myr, så det känns i benen.

I kväll ska Jennifer komma till mig eller jag till henne. Vi ska nog plugga lite So och framför allt tända lite ljus mysa och bara prata. Jag kan lova er att vi har mycket att prata om. Kanske att jag går förbi preem och hyr en film, vi får se. Det ska i alla fall bli väldigt trevligt.
Här är klass 9d, ganska gulliga va? 4st är inte med, en av dom är jag.


Fototävling hos Ellen

Jag deltar i Ellen Ahl Axelsson's fototävling, klicka här för att komma till tävling. I fototävlingen kan man vinna ett Close-up filter, i samarbete med tvspelsweb.se. Temat är porträtt och fotot ska vara taget under sommaren 2009.

Mitt bidrag;

 

Som jag har väntat

Nu har den äntligen kommit, den efterlängtade fotobok som jag gjort via fujidirekt. Det var i går den kom, jag har hem över lunchen och kikade ner i postlådan, och där låg den. Om du hade varit i Bergsviken måste du har hört mitt glädje tjut... har väntat i flera dagar med spänd för väntan och så kom den igår!

Jag är nöjd med nästan allt i boken, allt förutom framsidan. Den var aldeles blek... Fast eftersom den var gratis så gör det inte så mycket för mig. Vissa bilder i boken blev hur bra som helst, men endel tappade glistan som man ser på datorskärmen. Men men, jag är nog inte den första som får det så och inte den sista heller. Det är 24 sidor i boken och här får ni en smygbild på hur den ser ut. Bilden är fotad i min ministudio gjord av en banankartong.

In color and sepiaNikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


Fotoplank


Träning i mängder

Jag vet att jag som vanligt har varit oaktiv under helgen. Denna gång har jag varit på träningsläger i Älvsbyn, det har varit en trevlig helg med hyffsat mycket träning. Jag är då i alla fall helt slut efter den här veckan, hela 7(!) träningspass har det blivit och varje träningspass har varit i mellan 1-2timmar. Tror inte att jag har tränat så mycket på en vecka tidigare i sommar. Som ni har sett så slängde jag in en bild på New foundlands hunden Nalle som jag fotade i fredags innan jag for. Kommer nog troligast upp fler bilder inom en kort framtid.

NALLENikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


Two small birds

Nikon D60, Sigma 120-400/4,5-5,6


A favorite from this summer


Fellowship


Publicerad i Svensk Vorsteh nr 3Äntligen har jag för första gången
fått med en av mina bilder i en tidning. Kanske inte en tidning som någon av er läser, men det gör jag. Det blev Svensk Vorsteh nummer 3 2009. Mitt nästa mål är att få med en bild i fotosidans magasin, hoppas det inte dröjer så länge.


Kargalandets Xryta

Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6

En bild från förra sen sommaren när Xryta var på besök hos mig, saknar henne väldigt mycket för sen dess har jag inte träffat henne.


Oaktiv

Vet att jag har varit väldigt oaktiv på bloggen den sista veckan som gått, så nu har jag tänkt att ge en förklaring. Ja det är klar, första delen vet ni ju redan, jag var ju borta från förra onsdagen till i söndags. Men vad har jag gjort sedan dess? Jo, jag har kämpat med fotoboken som jag var tvungen att bli klar med igår om jag ska hinna få den innan fotoplanket. Frågade Matilda innan jag började hur länge det tog för henne, hon svarade 3 timmar. Redan då tänkte jag att det var en väldigt lång tid, men jag tänkte om jag snabbar mig kanske det bara tar 2 timmar.

Så jag började, till en början var det väldigt svårt att veta hur det skulle göras för att se bra ut och bara innan jag kommit igång tog det nästan 1 timme. Innan jag gjort alla sidor och fixat och donat så jag blev nöjd, tog det säker över 6 timmar(!). Där ett tag var jag mycket stressad över att jag inte skulle hinna få den klar, för leveranstiden är max. 14 arbetsdagar, och jag visste/vet jag har många läxor som ligger på bordet och väntar på att blir gjorda. Men hur som helst, nu är jag klar och beställningen är skickad. Här får ni ett smakprov på startsidan av boken, om du vill se hela sedan så får du komma till fotoplanket den 26:e September på Rådhustorget i Piteå.

Hemma igen

Nu är jag hemma från några dagars jaktresa till Vilhelmina. Det har varit väldigt trevligt, men lång tråkigt vissa stunder eftersom att det endast har varit gubbar med. Fast man kan inte kalla Andreas gubbe, han är ju bara 22. För mig har jakten gått sådär, vi har inte sett så mycket fågel och regnat har öst ner ibland. Men det har varit avkoppling att få ligga i stugan och bara slappa. Höjd punkten var nog ändå ett ögonblicks värk, troligast kommer jag aldrig mer att få uppleva det. När jag och pappa var på väg tillbaka till stugbyn med bilden så ser vi något underligt djur springa över vägen. Den har långa bakben och ser nästan ut som en hund i mörkret, men rör sig som en katt. Men vet ni vad det var? Ett lodjur, hur ofta får man se ett sådan i det vilda? Vad jag vet så är det inte ofta, hann tyvärr ej fota eftersom att det, som sagt, var ett ögonblicks värk.

Fotoplank i Piteå. Ja, nu håller jag på att fundera vad jag ska ställa ut för bilder när det kommer vara fotoplank inne i stan. Det är 4 bilder som ska väljas ut som ska hängas upp som förstorningar. Sedan tror jag också att jag ska ha med mig ett fotobok med fler bilder att visa. Fotoplanket kommer äga rum den 26:e september på rådhustorget i Piteå. Om du vill vara med så kan du läsa här, annars får du gärna komma och titta på bilderna som vi ställer ut.


in a hurry

Har lite bråttom just nu, har haft mycket läxor och är nu på väg bort. Men för att inte vara helt "död" här på bloggen bjuder jag på en bild från i sommar.
Nikon D60, Sigma 120-400/4,5-5,6 HSM OS