Ett annat sommarjobbDet är på sommaren som skidåkarna föds
- Ett ordspråk som verkligen stämmer. Nu under sommaren blir det inte mycket tid över för mig till vanligt sommararbete som många andra i min ålder sysslar med, för mig går den mesta tiden åt till träningen som lägger grunden till kommande säsong. Det är blandad träning - löpning, rullskidor, cykel... ja, allt som kan förbättra mig på ett eller annat vis. Antalet timmar varierar från vecka till vecka, kör ofta veckoperioder som är uppdelade som tyngre och lättare. Ett bra sätt tycker jag, för återhämtningen är minst lika viktig som den hårda träningen. Denna sommar har jag även två träningsläger att se framemot, fast nu är det ju bara ett kvar.

Vecka 27 så hölls ett av sommarens Elitläger för juniorer i Falun. Ett grymt läger var det, mycket träning och ett otroligt härligt umgänge, kan det bli bättre? Lägret innehöll allt från långa distanspass till tuffa tester på rullskidor och i styrkehallen. Är otroligt nöjd med min insatts, inte bara att jag fick en otroligt bra träningsvecka, kunde även "vinna" båda rullskidtesterna som var 2km stakning och 2km diagonal upp till hopptornet i Falun.

Mycket träning kan lätt medföra skador. Hela förra hösten fick jag avstå löpning och klassisk rullskidåkning på grund av en hälseneinflamation. Denna skada blev jag av med fram emot då säsongen började och har inte känt av det något mer av den, men... Nu har jag fått en överansträngning eller något liknande i ljumsken och på grund av det kan jag inte springa och har även haft känningar när jag skejtat. Har dragits med det en dryg månad, men nu känns som att det är på förbättringsvägen. Håller tummarna! Som kompensation till löpning har jag nu införskaffat en cykel för att benen ska få sitt.

I slutet av denna vecka startar nästa läger, denna gång i Bruksvallarna. Om tiden räcker till kommer det troligen droppa in ett inlägg eller två.


Kommentarer
Postat av: Pålmarkarna

Du är så fantastiskt duktig, lycka till på träningslägret i Bruksvallarna

2011-07-29 @ 19:51:57
Postat av: Anonym

Ja rullskidor är inte lätt...det kan Casper intyga ;o)

Men din jäkla dum Fia...vi ville ju se medaljerna och känna på dom!! Och så har du dom inte ens hemma?! Skärpning bruden...de ska ligga hemma för allmän beskådning...haha. Kram på dej, det var synd att du inte var hemma när vi var där. Pojkarna hade gärna velat träffa dej.

2011-07-30 @ 14:21:02
Postat av: Julia, finsk skidare

Oj, du gjorde nog en otroligt fin säsong med tanke på skadan!!! Har själv dragits med skador sedan förra november, och har just nu akillessenan sjuk=inte kul. Det är roligt att läsa att någon klarat sig suveränt trots en sådan skada, där har man något att sträva efter :)

Ps. Om du vill läsa min blogg kan du fråga efter lösenord via e-mail :)

2011-10-28 @ 21:58:02
URL: http://aventyrinorr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback