Livet är så underbartLivet är bara för bra, jag njuter verkligen av varenda sekund just nu. Jag sitter uppe i stugan i Tärnaby, kvällen är kommen och i kaminen sprakar en härlig brasa. Både gårdagen och dagen idag har bestått av otroliga friluftsaktiviteter. Igår var vi en hel dag uppe på fjället och jagade ripa. På fyra skyttar så fällde vi 21 ripor, själv så lyckades jag fälla en. En härlig dag blev det, på vägen ner hann jag även plocka ihop 9 liter kantareller.
Dagen idag har varit intensiv men mycket minnesvärd.
Jag började dagen med ett tuff intervallpass på klassiska rullskidor, tre gånger åkte jag upp för den långa och branta backen upp till Laisaliden. Passet följdes av en picknick på fjället med mamma. Väl uppe tog vi en liten tupplur i det soliga vädret innan vi begav oss ner igen. Innan dagen var helt över så hann jag och mamma vara ut i skogen och där plockade vi ihop drygt 25 liter kantareller på 1 timma och 30min.


Orsa Grönklitt - Träningsläger


Tiden går rasande fort...                                                                         Foto: Håkan Svensson  Redigering: Jag

Nu befinner jag mig i Orsa Grönklitt med alla övriga i J-laget och även U-laget. Det är lite extra spännande för detta är första gången vi får träna med de äldre under ett läger, det vill säga Utvecklingslandslaget. I U-laget ingår alla de som inte riktigt nått upp till landslagsnivå ännu. Tiden går så himla fort, för ett år sedan hade jag inte själv kunna tro att jag skulle vara på läger med U-laget, inte ens att jag skulle få vara iväg med J-laget.

Man ska ta vara på tiden vad det en handlar om, vare sig det är idrott eller något vardagligt. Det kommer jag verkligen göra under denna helg, jag ska visa vad jag går för och ta vara på chansen att få träna med de som är snäppet bättre. Givetvis har vi starka namn i Junior-truppen också, men seniorerna är ytterligare ett steg framför oss.

Under denna eftermiddag ska vi köra ett intervallpass på rullskidor, stakning är det som gäller. Då är det bara att ta chansen för oss juniorer och mäta våra krafter mot seniorerna. I övrigt kommer lägret innehålla relativt långa pass, mellan 4 och 5 timmar om dagen kommer vi att träna. Allt från myr-löpning till rullskidintervaller kommer passen bestå av.