Snart lov och första Cooper-testet


Nu närmar sig det efterlängtade höstlovet. Just nu sitter jag i mitt lilla kryp-in och väntar på att mamma min ska kliva in genom dörren, imorgon är det nämligen föräldraträff på skolan och efter det så början bilen rulla hem till Norrbotten igen. Som jag har längtat till att få träffa min älskade pojkvän igen och att få ett andrum i vardagen här nere i Sollefteå. Nu slipper jag allt som heter skolarbete för några dagar och det ska bli otroligt skönt. Jag hoppas även på att få åka lite skidor under lovet, men som det ser ut just nu så finns det inget ställe i Sverige som har skidspår. Får hålla alla tummar på att kylan kommer och att några snöflingor faller.

Idag så har jag sprungit mitt allra första Cooper-test, det vill säga 3000m på bana. Jag var ganska nervös innan eftersom jag hade ingen aning om hur det skulle kännas, men det gick alldeles utmärkt. Visst var det en liten psykisk utmaning att springa 7,5varv runt, runt och samtidigt plåga kroppen, men jag är nöjd. Nu har jag även en tid att sikta på att slå till nästa gång. Efter testet så körde vi Hockey-Bockey inne i ishallen, ett roligt sätt att få lite variation i träningen. Jag tror det är viktigt att kunna variera träningen för att kunna hålla glöden uppe och det är även mycket uppskattat av de flesta eleverna.

Over and out!


Spännande intervjuFör någon vecka sedan fick jag ett otroligt erbjudande,
ett erbjudande som var att göra en intervju med Internationella Olympiska Kommittén inför vinterns kommande Världs Ungdoms-OS. Jag blev lite chockad när frågan kom, men det var även smickrade. Jag menar det är ju ett sådan stor evenemang. Jag tackade givetvis ja till att få göra intervjun, jag såg det som en möjlighet till att bli en erfarenhet rikare. Det var även väldigt pirrigt, jag var otroligt nervös och mest för att den skulle vara på engelska. Först trodde jag att hela intervjun skulle göras via telefon, men när jag i torsdags fick ett samtal från England visade sig att frågorna som jag skulle besvara var skickade till mig på mailen. Det gjorde att det inte blev riktigt lika nervöst, för nu fick jag ju tid på mig att tänka igenom svaren.

Stor del av gårdagen och även idag på förmiddagen har jag suttit och svarat på intervju frågorna som var ganska klassiska frågor som; Hur och när började du åka skidor? Hur mycket tränar du? Vad är dina mål? osv. En fråga var även hur det skulle kännas att åka till UOS i Innsbruck och det var då tankarna om hur mycket jag verkligen ska kämpa för att bli uttagen dit dök upp. Det är helt klart ett av mina stora mål till vintern och efter fjolårets resultat så vet jag att alla möjligheter finns. Det skulle vara en sådan otrolig upplevelse att få vara med på det första Världs ungdoms- OS genom tiderna.

Imorgon börjar en ny hårdvecka med mycket träning. Det kommer bli jobbigt och slitsamt under många av passen, men nu är jag verkligen motiverad så jag ser framemot att plåga kroppen!


Hem till Piteå


Nu börjar vintern närma sig, det finns redan nu skidspår på en del håll i Sverige bl.a. i Kiruna och Bruksvallarna.

Nu är även denna vecka snart förbi, tiden rullar på snabbt som vanligt. I Helgen som var, var jag hem till Piteå på en snabbvisit och hämtade ny energi som ska räcka ända fram till höstlovet som är vecka 44. Jag hade en skön helg hemma där jag fick träffa min underbara pojkvän. Hemma i hans ny byggda hus så hann jag fixa och ordna en hel del saker, bland annat så färdigställde jag i tvättstugan där hyllor skulle upp på väggen och saker skulle ställas på sin plats. Nu hänger det även gardiner i gästrummet och ett nytt skrivbord dit ställt. För varje liten sak som blir klar så blir det mycket mer hemtrevligt. Jag tycker att det är så himla roligt att få pyssla på i huset. Det bästa var nog ändå ankomsten till Piteå. Jag hade inte berättat för Andreas att jag skulle komma hem, så när jag klev in genom dörren så fick han sig en riktig överraskning. Hade kunnat göra vad som helst för att igen få se den min han hade när han fick se mig!

Träningen flyter på bra. Förra veckan var vi som tidigare nämnt i Vålådalen på läger med skolan. Det blev ett riktigt toppen läger, vi hade tur med vädret och det blev många väl genomförda pass. Denna vecka är en så kallad låg vecka, men det blir ändå en del tuffa pass. I morgon ska vi springa det omtalade Hallsta-testet där vi springer efter en grusväg som leder oss upp i slalombacken. Sist jag sprang det testet var för att par veckor sedan, då var det första löp-intervallpasset sedan i början av sommaren så då blev det inget personligt rekord direkt. Imorgon hoppas jag definitivt på en bättre tid!

Just nu sitter jag i min lilla, men mysiga lägenhet. Jag har just gjort en del läxor som hade bildats på hög under förra veckan då vi var borta. Jag har även nyligen plockat ut kladdkakemuffins ur ugnen som nu står på bänken och osar en fantastisk doft. Kanske kan dom ge mig lite extra energi till imorgon!


Läger i Vålådalen

Två dagar har nu passerat av detta träningsläger. Det har varit två riktigt långa träningsdagar, igår började lägret med ett intervallpass. När vi steg upp på morgonen möttes vi av bitande kyla och frosten hade brett ut sig över marken, det var klar blå himmel och solen var på väg upp. En riktigt toppen dag hade vi framför oss, det enda som var ett litet bekymmer var att intervallerna var planerade ett köra på myr. Men frosten stoppade inte oss, intervaller på myr blev det. Känslan av att trampa genom isen som hade bildats på myren och möta det fruktansvärt kalla myrvattnet var inte den skönaste känslan, men när vi väl var igång så gick det faktiskt riktigt bra. På efter middagen blev det ett distanspass på klassiska rullskidor och när dagen var slut hade jag fått ihop en "full hand" så när som på fyra ynka minuter.Idag började vi dagen med ett långt och lugnt pass. Vi sprang bland annat upp en sväng på fjället och fick en underbar utsikt över terrängen nedanför oss. Nu i eftermiddag har vi åkt klassiska rullskidor. Under passet var det extra mycket fokus på tekniken och vi började därför passet med en halvtimmas åkning utan stavar. Imorgon väntar ett tufft intervallpass på skate. Vi ska åka någon lång backe som ska ta runt 20 minuter, så nu är det bara att ladda!

Fotografering
Nu närmar sig denna fullspäckade dag sitt slut. Som vanligt så har jag hunnit avverkat ett träningspass under förmiddagen, men under andra halvan av dagen så har gett tid åt ett av mina andra stora intressen - fotograferingen. Jag lurade med mig Jackline som fick ställa upp som modell för mig, ja fast även jag hamnade framför kameran innan fotorundan var över.

Imorgon fortsätter mina äventyr, imorgon så kommer vi på skidgymnasiet längd fara till Vålådalen för en dryg halvveckas läger. Jag ser verkligen framemot dom kommande dagarna, ett läger gör det alltid lättare att träna hårdare. Sedan så har jag aldrig besökt Vålådalen tidigare så det ska blir spännande att få se en ny plats i vårt avlånga land.