En dag med blandade känslorSprint var det för hela slanten under gårdagen.
Jag var en av dom som fick stå på sidan om spåret och se på all dramatik som utspelade sig i skidspåret och givetvis hejade vi fram våra svenska lagkamrater som gjorde jätte bra ifrån sig. Man blev riktigt sugen på att åka när det gick så bra för både damerna och herrarna.

Redan från start la svenskarna ribban högt, i prologen slutade bästa svenska på 9:e plats och sämsta på 16:e det vill säga att tjejerna var riktigt bra med. I killarnas klass var Simon bäste svensk på 7:e plats och den sämsta blev placerad precis utanför kvartsfinalerna på en 33:e plats. Alltså sju av åtta med från kvalet! Finalerna startade och några ramlade redan bort i kvarten, men tre stycken var med till semifinalerna där det blev ett snöpligt slut för dom två tjejerna som åkte. På väg in på upploppet så ska Stina byta spår och i stridens hetta tacklar hon Evelina av misstag och Evelina ramlar. Stina spurtar till sig en finalplats, men blir sedan deklasserad och placerad sist i sitt heat på grund av incidenten med Settlin. Alltså ingen finalplats för någon av svenskorna. Mycket tråkigt måste jag säga, men som många har sagt tidigare och kanske men för säga denna dag: - Det är bara att bryta ihop och sedan komma igen!  Jag är helt säker på att dessa två tjejer kommer att vara med och slåss nästa år igen. I herrklassen blev det inte heller någon finalplats, krafterna räckte helt enkelt inte till.

Idag bänkar vi oss framför TVn till att börja med för att se U23arnas kval, sedan kommer vi fara ut på spåret och heja fram svenskarna som går vidare till finalerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback