Juniorlandslaget säsongen 11/12

Fotograf: Sanna Eriksson / Piteå Tidningen

Att denna säsong har varit helt otrolig för mig är bara att konstatera,
att den kommer gå till historien är en sak som är klar. Jag är fruktansvärt glad, nöjd och framför allt stolt över mig själv som har lyckas uppnå alla dessa framgångar. Det började redan i december då första cup-tävlingen gick av stapeln i Åsarna. Där gick jag i mål som ledare i klassen, på grund av mina höga FIS-poäng så startade jag tidigt i gruppen så dom allra bästa hade inte ens startat när jag gick i mål. En lång och nervös väntan var det på att framför allt Stina Nilsson i den gula ledarvästen skulle komma mot målet. Men när saken var klar, att jag skulle ta min första seger i Sverige-cupen utbröt jag i ett lyckligt segerjubel. Säsongen fortsatte och det hann även bli ännu en seger i Sverige-cupen, denna gång i Torsby på den tuffa 10km banan i klassisk stil. Efter det var det klart, jag skulle få åka till JVM som arrangerades i estländska Otepää. Där åkte jag två individuella lopp, blev 29:a på 5km skate och 25:a på dubbeljakten. Det bästa loppet gjorde jag under stafetten, där åkte jag andra sträckan som jag i den klassiska stilen. Hade andra bästa sträcktid och hade åkt ikapp silvermedaljösen från dubbeljakten.

Den största upplevelsen och segern under denna säsong var ändå Ungdoms-OS som gick i tjeckiska Liberec i mitten på februari, men innan dess han jag delta i den nordiska juniorlandskampen där jag vann skateloppet över 5km på Skyttis i Örnsköldsvik. I Tjeckien vann jag det första loppet som var 7,5km i klassisk stil, dagen därpå följde jag upp med ett silver efter Stina(dubbelt svenskt) i den klassiska sprinten. Efter en välförtjänt vilodag fortsatte tävlingarna med ett skatelopp över 5km där jag knep bronsmedaljen(var endast 0,6 sekunder från silvret). Helt otroligt, jag var den enda som tog tre individuella medaljer under hela Ungdoms-OS! Sista dagen bjöd på stafett där det svenska laget slutade 7:a efter att vi fått låna in en skidskytt i laget på grund av att Stina låg sjuk. Jag vann min sträcka över 5km i klassisk stil med 18 sekunder. Säsongen var inte slut där, under JSM blev det 2 guld, ett individuellt på det klassiska distansloppet och ett i stafett och även ett brons på dubbeljakten. I den totala Sverige-cupen slutade jag tvåa och kammade där med hem en check på 3000kr.

Nu är säsongen helt över och ett välförtjänt påsklov väntar. Jag drar till fjällen över påsk, där kommer jag att kunna hämta nya krafter inför sommarträningen och bara njuta av den vackra fjällmiljön. Det kommer bli långa skidturer i förhoppningsvis strålande solsken och även en hel del skoterkörning. Nu är det även klart, jag kommer att vara en del av Sveriges juniorlandslag under säsongen 11/12.