Colorful and sweet

Fotograf: Sofia Henriksson (jag)
Modell: Jennifer Bergström  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G + reflexskärm silver


Ta er gärna tid att läsa

Var ska jag börja? Jag har inte skrivit i bloggen på över en vecka och jag skulle vilja säga att det är riktigt krisläge då, men som tur var så har jag Matilda som har gjort ett härligt inlägg här på bloggen medan jag varit borta. Måste säga tack med stora bokstäver till henne!

Och varför har då inte jag varit inne här på bloggen? Ja, det undrar säker en del av er och då ska jag ge er en liten förklaring. Förra veckan på onsdags morgonen satte jag mig i bilen på väg ner mot Borlänge, det är så att USM på längdskidor har hållits där i helgen (19-21/2). Mina förväntningar på mig själv var de högsta, alltså att vinna eftersom att jag vann ifjol, men det som var skillnaden i år var att vi nu åkte 7,5km klassisk stil och ifjol åkte vi 5km fri-stil(skate). Men eftersom att jag själv känner mig säkrare i den klassiska stilen så hade jag lagt pressen på mig själv. Jag visste innan att jag hade chans att vinna och att det kunde bli hårt motstånd.

Och så kom fredagen den 19 februari, den dagen då jag skulle vinna mitt andra USM-guld. Vid varvningen efter 3,75km hör jag speakern säga att jag leder med 1min & 7sek och då sa jag till mig själv "Det här är min dag!" Men alla hade inte passerad varvningen vid det laget, bakom mig startade Jonna Sundling som i slut ändan skulle åka till sig en silver medalj. Jag kände mig stark under nästan hela loppet, men på det andra och sista varvet började mjölksyran komma. Jag var väldigt trött uppför den sista långa uppförsbacken, men det höll ända in i mål. När jag korsar mållinjen är jag ny ledare vid mål och speakern säger att han tror att min tid kommer att stå sig ända till sista tjej passerat mållinjen och det gjorde den. När Jonna kommer in som silvermedaljör så är min segermarginal 1min & 11 sek, Jonna hade varit 40sek efter mig vid varvning. Jag blev så glad över vinsten att tårarna nästan trängde sig fram i ögonen!

Framgångarna för mig fortsatte även på lördagen(20 februari och min 16-års dag) efter tredje bästa tid i sprint prologen så vann jag både min Kvartsfinal och Semifinal. I A-finalen fick jag se mig besegrad av Moa Wikberg efter en traslig start för min del, men nöjd med silvret var jag ändå. Sverige Tvåa i sprint längdskidor är väl inte dåligt? Jag är i alla fall jätte nöjd med mina prestationer och framför allt fredagens guld!


Från vänster: Jonna Sundling, Sofia Henriksson(jag) & Linnéa Björn


Inbjuden o-gästbloggare

Det ni läser just nu, är skrivet av en... låt oss säga gästbloggare, som kanske inte riktigt var inbjuden. Dock råkar jag veta att Sofia är ganska upptagen den här veckan (hon har inte uppdaterat en enda gång under hela vecka 7) så jag tänkte vara snäll och hålla hennes blogg lite fräsch under tiden. Som ni alla redan vet är Sofia femton år gammal, men redan oerhört duktig på att fotografera, åka skidor och det bästa av allt - hon är en otroligt härlig personlighet!
Jag hade kunnat skriva en lång historia om vem det är som skriver de här orden, men jag hoppar över det för den här gången! Jag hade istället tänkt bjuda på ett par foton och sedan se om ni kan gissa er till vem det är som skriver. Låter det spännande? Kunde tänka mig det!

PS; Till Sofia: Jag "råkade" komma ihåg ditt lösenord, eller snarare gissade jag mig till det. Tack för att jag får möjligheten att skriva på din otroligt fina blogg, vännen!
Alla hjärtans dag

Fotograf: Julia Jonsson
Modell: Sofia Henriksson (jag)  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G


Fotoprojekt - gång nummer 3

Igår fredag, hade vi fotoprojekt igen. Denna gång lyckades jag utveckla hela fotograferingen ytterligare ett snäpp med att få till bakgrunden så bra. Om jag själv får säga det kan man tro att bakgrunden är från en riktig studio, men så är det inte. Bakgrunden är ett skrynkligt tyg som vi lånade från slöjden och då undrar kanske några av er Hur har då jag fått till det? Efter att en kille vid namn Gustav hade sett mina bilder gav han mig tipset om att ställa en lampa bakom modellen som skulle lysa på bakgrunden och det måste jag säga var en lysande idé! Ja, ni får väll bedöma själva... (har många fler bilder att visa senare, om ni vill se förstås)


Den gnistrande vinterkylanbubble gum


A pink eyeshadow

Fotograf: Sofia Henriksson (jag)
Modell: Julia Jonsson  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G - reflexskärm silverJag hoppas ni inte blir less alla dessa porträtt bilder, har inte så mycket annat att visa nu. Det är endast på fotoprojektet på fredagarna som jag har tid med fotografering, det är mycket i skolan nu. Men visst är modellerna vackra? :)


Flickan med guldhatten


I'm a little candy

Fotograf: Jennifer Bergström & Rebecka Lindvall
Modell: Sofia Henriksson (jag)  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G + reflexskärm silver


Fotoprojekt - gång nummer två

Igår var det fredag och det betydde att vi hade vårt fotoprojekt under bildtimmen. Det började inte så bra, när vi kom ner till det lilla rum där "studion" är så var det kolsvart. Inte en enda lampa fungerade. Vi sökte reda på en vaktmästare för att få hjälp, men problemet var större än så, en elektriker var tvungen att komma. Medan vi väntade på hjälp började vi sminka dom som skulle stå modell och som tur var så när vi nästan var klar med allt smink så fick elektrikern igång strömmen igen. Tur säger jag, för jag hade trott att vi inte skulle hinna fotografera något igår.

Det här med fotoprojektet är väldigt roligt, varje gång gör vi någon ny rolig sminkning. Nya idéer kommer alltid upp. Här får ni se tre bilder från igår på dom tre otroligt fina modellerna, fler bilder kommer senare.

Modeller:
Julia Jonsson, Jennifer Bergström och Rebecka Lindvall


Söt som socker


Fler bilder kommer på denna söta tjej :-D


Blå och vacker - en riktig karamell

Fotograf: Sofia Henriksson (jag)
Modell: Jennifer Bergström  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G + reflexskärm silverHar bilder på en till "godismodell", men har tyvärr ej tillgång till dom bilderna nu när jag inte är hemma.


Månadensblogg - finalist

Jag har kommit till final i Emmas månadensblogg-tävling, jag skulle bli jätte glad ifall du röstade på min blogg. Min blogg är nummer 2 i tävlingen inget annat nummer. Du röstar genom att kommentera det HÄR inlägget och i denna tävling kan varje person rösta två gånger, så lägg gärna två röster på mig NR 2.

En liten förklaring till dålig uppdatering: Jag är just nu nere i Sollefteå (jag bor i Piteå) på teknink träning, så jag kommer på fredag eller redan på torsdag kl23.30. Är på ett skidgymnasium här i Sollefteå som jag troligen kommer att börja nästa år, så det är väldigt roligt att få vara här och träffa lite folk och träna :-)


Candy Cane

Fotograf: Sofia Henriksson (jag)
Modell: Rebecka Lindvall  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G + reflexskärm silver