två veckor sedan - snart

Oj vad tiden går fort, snart två veckor sedan jag skrev på bloggen. Själv tycker jag det är dags att skriva igen och det har det varit länge nu. Om jag skavara riktigt ärlig tycker jag själv att det har varit riktigt skönt att slippa tänka på bloggen på ett tag, det har tidigare känts som att jag alltid "var tvungen" att uppdatera, men nu i fortsättningen tänkar jag bara uppdatera när jag känner för det jag tror det blir bäst så.

Det har kommit in två fråga medan jag var oaktiv och jag tänkte svara lite snabbt på den. Det var Ronja som undrade vilket skidgymnasium jag ska gå på. Mitt svar är; Jag ska gå på skidgymnasiet i Sollefteå. Det är helt klart nu med intagningen och liknade och jag har kommit in. Den andra frågan är vad jag gör en vanlig kväll. Mitt svar är; Det är lite olika, men för det mesta har jag träning och gör någon läxa.

Idag var sista dagen innan lovet och jag måste säga att det har varit en riktigt lyckad dag. Innan dagen hade jag inte ahft fram kameran på ett bra tag, men idag hade jag den i högsta hugg. Fotograferade tjejerna i den hemma byggda studio på skolan och jag måste nog säga att tjej här nedan vinner nog priset som bästa modell idag. Eller vad tycker ni?


Fotograf: Sofia Henriksson (jag)
Modell: Emilia Seldahl  Utrustning: Nikon D60, Nikkor AF-S 50/1.4 G

 


Ny tidning i butik - eller så intePå våran bild lektion idag skulle vi egentligen ha fortsatt med våra fotograferingar, men eftersom att det endast var jag från våran grupp som var där så blev det lite svårt. Istället har jag gjort denna tidningsframsida, har gjort den i photoshop 5.5(skolans). Är ändå hyfsat nöjd för att avra första gången, kasnke det hade blivit ännu bättre om jag hade haft mitt egna photoshop. Rubrikerna är inte dom bästa, men kunde inte komma på något bättre för tillfället. Men vad tycker ni? :)


Folksam Cup Riksfinal 2010

Över en vecka sedan jag sist skrev ett inlägg här på bloggen, men jag har helt enkelt varit helt omotiverad till att både skriva och fotografera. Men något som verkligen har piggat upp mig var Folksam Cup Riksfinal som i helgen gick i Örnsköldsvik. De flesta vet bara vad USM är, att det är ett svensktmästerskap, men nästan ingen vet att Folksam Cup Riksfinal är minst lika stort. Det som är skillnaden är att på USM tävlar man för sin klubb och på Folksam tävlar man för sitt län.

För att få fara iväg på Folksam Cup Riksfinal
måste man vara en av de fyra bästa i sin åldersgrupp i sitt län. Det är åldersgrupperna HD(Herrar/Damer)15-16 som det handlar om, så vi var alltså 16 ungdomar som var i väg på riksfinal som gick i Örnsköldsvik.

Resultaten denna helg blev över förväntat,
en vinst för mig i den individuella tävlingen där man först åkte en prolog och sedan en jaktstart utifrån tiderna på prologen. Självklart är detta jätte stort för mig, att först få vinna USM och sedan Folksam Cup Riksfinal, det är det största man kan vinna som 16-åring inom längdskidor. Och helgen blev bara bättre, en andra plats i stafetten(0,3 sek efter vinnarlaget) och sedan att Norrbotten blev det bästa distriktet i landet gjorde denna helg helt oslagbar! Norrbotten hade tidigare inte vunnit distriktskampen, som det heter, på många år.Through the snow


Drar nu till stugan i Tärnaby för att stnna där i några dagar, ska vila mig så jag är pigg till skolan på måndag. Hoppas ni får en riktigt bra till helgen! 


Snön dammar med vindenHar inte orkat vara aktiv här på bloggen den senaste veckan (och lite till), som tur har jag haft Matilda som min räddare. Men nu ska jag försöka ta mig tillbaka, bara jag får lite bilder att visa. Idag har jag varit ute i den stränga vinden och fotograferat en liten stund, här får ni två bilder att titta på.


Håller huvudet över ytan…

Som ni märkt har bloggägaren Sofia varit lite o-peppad till att blogga, vilket är helt och hållet acceptabelt! Ibland finns det så mycket mer att göra än att uppdatera sin blogg... eller hur Sofia? ;-)
Jag hoppas i alla fall att hon mår bra och att allt flyter på fint sen guldet i USM! Det gör väl ni också?

Tänkte bjuda på lite bilder för att hålla bloggens huvud över ytan! Enjoy! Dessutom är dessa helt fresh, tog dem igår. Så detta blir deras premiär på nätet. Njut lite av toycamera-stilen om ni har ork!

Nu  tycker jag att ni ska glädja Sofia med lite peppande ord till henne!
Vi vill ju inte att hon förlorar intresset för bloggen helt, eller hur?