Tävling hos BYELLEN.se

Nu är det en fototävling hos www.BYELLEN.se, temat denna gång är November. Mer om tävlingen kan du läsa i detta Inlägg. Man kan i alla fall vinna ett Close-Up +4 Filter, tävlingen är i sammarbete med www.TVSPELSWEB.se.

Sofia Henriksson, 15år



Vad är mer November än en isande kall å som pålar förbi de röda buskarna, träden som tappat alla löv och snön har laggt sig på fjället?


Gräver runt bland gamla bilder...

... och då hittar jag bland annat denna bild på Schäfern Iwor. Jag är fortfarande riktigt nöjd med den, fast den är hyffsat gammal. Har redigerat om den en aning, var inte så duktig i photoshop på den tiden :-)




Katten Karlsson


Denna dag har varit en väldigt trevlig dag, Matilda har nämligen varit på besök hos mig. Ni kan ju gissa vad vi har gjort? Såklart så har vi fotat min familjs kattunge Karlsson, denna gång blev jag väldigt nöjd med bilderna. Matilda har även hjälp mig att redigera, så nu har jag fått många ny tips och idéer. Här ovanför ser ni en av mina favoritbilder som jag tog med Matildas Nikon D200. Jag blev också väldigt imponerad över en av Matildas bilder, denna HÄR.

Nästa vecka så ska jag gästblogga hos Matilda, för att hon ska på praktik nere i Kalmar på djursjukhuset. Jag hoppas det ska gå bra, har aldrig gästbloggat tidigare, men det ska nog gå bra. Kommer ladda upp lite bilder som jag har fotat och kanske någon bild som hon själv har fotat.


Färgexplosion

Är du medlem på pixbox? Om du är det så kan rösta i denna tävling. Temat är färgexplosion och de tio bilderna som får mest röster kommer att ställas ut på Fotomässan 2009. Jag skulle bli världigt glad om min bild skulle hänga upp på den fotomässan och därför ber jag Dig att rösta på mitt bidrag. Jag deltar med den HÄR bilden.




Katten Karlsson



Bättre bilder kommer, men här får ni i alla fall se hur han ser ut.


I am in the sunshine



Fotograf: Matilda Holmqvist   Nikon D200, Nikkor 50/1,8


En bild från tidigare i sommmar.

Imorgon kommer det mer uppdatering, jag har varit borta nästan hela dagen så har ej haft tid med bloggen. Det kanske till och med kommer upp fräschning i bloggdesigenen också, får se om jag hinner klart.

Sov gott på er.


Ett tråkigt inlägg utan bild

Ett tråkigt inlägg kan man väll säga. Jag har i alla fall stigit upp ganska tidigt den här måndagen, idag är det faktiskt första dagen på höstlovet. Varför steg du upp så tidigt, undrar ni säker? Jag har faktiskt en plan med det hela, jag steg upp tidigt för att hinna göra ett träningspass innan...(trumvirvlar) innan vi ska hämta Karlsson. Karlsson är en kattunge som vi sak hämta, vi har aldrig förr haft katt i vår familj så det ska bli jätte spännande. Längtar så mycket, vet ej hur jag ska orka göra ett träningspass jag kommer ju bara tänka på den lille kattungen.

Kattbilder är ju ett som är säker här på bloggen framöver. Har även planer på att köpa ett nytt objektiv, så då kommer det att bli fotografering. Det är ett Nikon AF-S 50/1,4 G som är mitt drömobjektiv just nu och det kostar nypris ca 3900kr, så det är ju inte våldsamt dyrt.


Semlan in autumn colors



Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


Yes, yes , yes...

... det trodde jag aldrig. Jag har kommit till final i Ellen's fototävling, det är faktiskt andra gången jag gör det. Denna gång var det i temat höst. Jag håller nu mina tummar att jag vinner(förståss), men det är riktigt hårt motstånd. Jag hoppas på att många av er vill rösta på mitt bidrag, Nummer 6. Ni röstar igenom att kommentera DETTA inlägg och i kommentaren skriver ni vilket nummer ni vill rösta på med siffror.

 

 

 


Prolonged forest








Jag har endast lagt till kontraster i photoshop, ingen annan redigering.



Fototävling

Nu är det tredje gången jag deltar i en fototävling hos Ellen Ahl Axelsson, temat denna gång är HÖST och bilden måste vara fotad under 2009. HÄR är en direkt länk till tävlingen. Tävlingen är i sammarbete med www.TVSPELSWEB.se.


Sofia Henriksson, 15år.




Före / Efter


Mouseover


I denna bild har jag försökt få fram hundens galna egenskaper. Semlan som hon heter, är en väldigt glad och vildsint hund, hoppas jag fått fram det i bilden.



My sister has blue hair




Vintern är på G




Natten som var kom vinter till Piteå. Ett lätt lager snö hade lagt sig på marken utanför huset när jag vaknade. Till denna vita härliga morgon passade det inte bättre än att fota porträtt av min syster som har blått hår. Hårfärgen gjorde sig perfekt till den vita härliga bakgrunden och hennes vackra blå ögon, men det var inte bara jag som gladde mig åt vinterns ankomst. Även Ajax, min hund, var väldigt glad över det lilla lager snö som lagt sig på marken. Han rullade sig gladeligen och tuggade i sig några snöflingor.


"Don't leave me"


Jag sa till Matilda igår, "Jag tror att jag blivit makro galen" det stämmer nog. Dock är detta en bild från i sommar när jag var och hälsade på Matilda. Gillar faktiskt den rätt så mycket, men lägger till största del ut den här på bloggen för att jag har lite idé brist. Det kändes inte så roligt att skriva ett långt inlägg om en skoldag, för det kommer ändå ingen att läsa. Hoppas i stället på att få lite kommentarer på denna bild, kanske lite konstruktiv kritik?


Gamla bilder, men ny redigerat

Här är en mycket söt flicka på bild. Dom här bilderna är i från den 28 maj 2009, men idag har jag redigerat om dom lite. Jag hoppas ni gillar dom!


Ozzy - 9 veckor

Ozzy är 9 veckor gammal och otroligt söt. Dock var det dåligt ljus denna dag så jag blev tvungen att fota med ISO800 och det förklarar varför bilden blev så brusig.


Beautiful in the autumn sun



Nikon D60, Chinon 50mm 1:1.7


Carolina min syster

Måste säga att jag är väldigt stolt över min syster, hon är hur duktig som helst på att rita. Här ska jag bjuda på en av hennes bilder som jag tycker väldigt mycket om. Vad tycker Du?




An old favorite



Mouseover


Bra eller dålig dag?


Eftersom jag har så lite att skriva om så kommer jag lägga in någon bild i stället. Kan väll för ta dagen lite kortfattat. Har som vanligt varit på skolan och där blev det lite överraskningar. Först och främst så tar jag det jag är nöjd över, sedan kommer en sak som är mindre bra. Det roliga är att idag hade vi beep test på gympan. Det är att löptest som är väldigt jobbig och för första gången har jag nu sprungit ut hela testet. Jag är så himla stolt över mig själv. Har även en till sak som jag är väldigt glad över, min lärare sa idag att hon tyckte att min nya krönika var väldigt bra, hon sa det till och med två gånger! Så får se imorgon om jag får veta något betyg, hon sa i alla fall att hon skulle kolla igenom den lite mer ordentlig.

Måste väll då också ta upp den lite jobbiga saken, vi hade oförberett test i engelskan och jag som inte är så bra i engelska. Det gick åt skogen skulle jag kunna gissa på. Det enda språk som jag faktiskt vill vara bra på(förutom svenskan förståss) är ju engelska, men det går bara inte. Jag har jätte svårt för det. Aja, nu ska ni få någon bild att beskåda.

Lättar upp denna långa, hyfsat tråkiga text med en abstrakt bild.


Krönika





Vad tycker Du om min första egna krönika? Själv så blev jag rätt så nöjd. Här har jag byggt ihop en egen liten krönika sida som det brukar vara i tidningarna.

Denna krönika är ett arbete till skolan, vi fick i uppgift att skriva en krönika. Detta blev min, men den har ej hunnit bli "rättad" av min lärare. Hon brukar alltid ha någon som hon tycker att man ska ändra på för att den ska bli ännu bättre.




Nalle is back



Mouseover



Säkerhet för bilderna

Sitter här med en ruffsig kaluffs, har just duschat. Har varit på träning ikväll och som vanlig var det intervaller. Om det är någon som inte hängt med i svängarna här på bloggen så ska jag berätta att jag håller på med längdskidor och har tränat hela sommaren för att ha bra kondition till vinter då det gäller att vara bäst. Tidigare idag så var jag varit med klassen på studiebesök på Piteå-Tidningen. Jag kan lova att jag blev väldigt avundsjuk när jag såg deras kameror. Hade hoppats på en prao-plats på PT med det fick jag inte, svaret bra "Vi tar endast in elever från gymnesiet". Usch, vad sur jag blev. Men det är klar, dom vet ju inte vad jag är för typ.

Jag har även köpt en extern hårddisk(visst heter det så?) till mina bilder idag, den kostade hela 8 hundralappar. Våran dator börjar bli ganska gammal och man vet aldrig när den har tänkt att lägga av, så jag tar inga risker att bli av med mina bilder. Nu har jag tänkt att ladda över bilderna till den nya hårddisken som är på 320gb och då är dom i säkert förvar.

Nej, nu börjar bli väldig trött. Måste också hinna titta igenom lite läxor innan det är gonatt.



Lisas öga


Nikon D60, Chinon 50mm 1:1.7


Trött, ändå sitter jag här

Vad hade jag att vara nervös över? En agility tävling, så löjligt. Det gick ju bättre än väntat. Ajax var väll inte den som sökte kontakt på bästa sätt, men ändå, han är ju en Vorsteh. Han klarade galant hoppklass ett, vet ej om han kanske fick 5 fel(ett fel). Sendan gick det lite mer kanckigt i agilityklass när det blev en svårare bana. Ajax blev diskad på grund av att han hoppade över fel hinder, men jag är ändå mycket stolt över på han och mig, vi klarde ju en aglility tävling.

Jag hade med mig kameran i ryggsäcken idag, men det blev inget fotande. Jag har två anledningar till det, för det första ville jag fokusera så mycket som möjligt på tävlingen. För det andra så var det väldigt kallt om fingrarna, men jag hoppas på att det dyker upp några bilder på Piteå hundunddoms hemsida som jag kan låna.

Som ni märker så har jag gjort ett inlägg med information om min fotoprylar. Vad tycker du om det?


Min kamerautrustning

Nu ska vi ta en titt ner i min kameraväska. I Augusti 2008 köpte jag dom första prylarna till min kamerautrustning och det var kamerahuset Nikon D60 med objektivet Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6. Sedan dess har jag hunnit uppgraderat mig med några saker. Våren 2009 köpte jag min kameraryggsäck Lowepro Flipside 200 och i samband med det köpte jag även mitt Sigma 120-400/4,5-5,6 HSM OS APO. Hösten 2009 köpte jag mitt tredje objektiv, Nikkor AF-S 50/1.4 G. Det obejktivet är jag väldigt nöjd med, sitter för det mesta på kameran. Det är ett ljus starkt objetkiv och bra för porträtt fotografering, men fungerar även bra till natur foto. Julen 2009 fick jag det jag länge önskat mig, ett batterigrepp. Jag hade även önskat mig en reflexskärm som jag fick, mest förvånad blev jag när jag även fick hållare med stativ till reflexskärmen, så långt hade jag själv inte tänkt.

 

Sommaren 2012 köpte jag mig ett nytt kamera hus och objektivet Nikkor 17-55/2,8. Egentligen var det objektivet jag skulle köpa, men när säljaren skickade med ett D200 kamera hus så tackade jag inte nej. I samma veva så gjorde jag mig av med min D60 som hade varit min trokänare i hela 4år. Mitt Sigma 120-400 sålde jag redan under våren 2012 då det bara låg och samlade damm i kameraväskan. Nikon D200 med det nya ljusstarka objektivet Nikkor 17-55/2,8 är jag jätte nöjd med, även om kameran är en äldre modell så är den mer avancerad än min tidigare D60 och med 17-55/2,8 kan jag ta otroligt skarpa bilder.

 

 

 


 


Klubbmästerskap i Agility

Hur kan jag vara nervös för ett Agility KM(klubbmästerskap)? Jag fattar det inte... Det är ju ändå bara på skoj. Jag tror att det är för att man har med djur att göra och i det här fallet är det Ajax vi pratar om. Man vet aldrig vad hunden kommer hitta på ute på banan. Om han bestämmer sig för att inte lyssna på mig så gör han det, That's it. Men jag håller mina två tummar på att det ska gå bra för oss. Om han gör som han brukar göra på träning så ska det nog gå bra eller tjja i vissa fall är han inte så duktig på träning. Men men, djur är djur och inga maskiner.

Glöm inte bort att rösta på mig i Ellen's fototävling, läs mer här.


Vill du göra min dag underbar?

... i så fall ska du slänga iväg en röst på mitt bidrag i Ellen's fototävling, för jag har gått till final. Om du klickar HÄR kommer du direkt till inlägget med bidragen och röstningen. Mitt bidrags nummer är 12, så nu är det bara att rösta.

Klicka på bilden för att komma till inlägget med bidragen och röstningen.

 


Redan less...

... på den nya(gamla) headern. Här kommer något nytt, vad säger du? Blev den bättre än den gamla?





Tävling hos Ellen (igen)

Det har varit jätte svårt för mig att välja bild, men fick hjälp av Lisa så det blev Nalle.

Temat är "Ditt bästa foto från 2009" och tävlingen kan du hitta hos Ellen, klicka HÄR för att komma till hennes startsida. HÄR kan du hitta tävlingens inlägg och allt är i sammarbete med tvspelsweb.se.


Sofia Henriksson, 15år.




Run for it, run!

 


Läxa

Har egentligen inte tid för att skriva något inlägg och därför kommer det blir kort. Har läxa till imorgon som måste göras. Ser ändå ifram emot morgon dagen, vi slutar skolan kl12.00 och då ska jag och min kompis Isabell till brukshund klubben för att träna agility. Senare på kvällen ska Lisa komma, hon ska bo hos mig över helgen. Om jag har lite tur ställer hon upp som modell också(hon är väldigt söt som modell), men det kan lika gärna bli som för Gustav, man får ingen bild alls av henne.
Sovgott, så kommer det mer uppdatering imorgon!


Ideas from Matilda

Har fått ideer från Matilda om att göra sepia, här kommer en bild på Nalle men liten egen stil.




Gallop your way



Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


New look

Nu har jag bytt utseende här på bloggen också, kände att jag hade ide brist ikväll så det blev inte så avancerad header. Ge gärna tips om en bättre. Nu ska jag kila iväg och plugga, imorgon har jag ett läxförhör i no.

Autumn leaves

Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


www.henriksson.weebly.com

Ny design på min hemsida, tycker du att jag ska byta här också?


autumn