Glimten i ögat


Mouseover

Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6


Tärnaby igår, plugga idag

Igår kom jag hem från Tärnaby, det har varit en trevlig helg med jakt på  fjället och svampplockning i skogen. Totalt fick vi ihop till ungefär 60liter kantareller, vad säger nu om det!? Inte illa va? Själv plockade jag 20liter. Kanske kommer göra er lite besvikna, har ej fotat någon. Skäms nästan över det... Det var riktigt länge sedan jag tog kameran med mig ut i skogen, eller något liknande, för att fota. Men kommer bjuda på någon härlig bild från tidigare tillfälle lite senare.

Plugga, plugga, plugga... Eller ska man säga läxor i överflöd? Vet ej hur man ska börja när man har så mycket läxor. Okej, måste väll erkänna att det är lite av mitt "egna problem" eftersom att jag ska vara ledig torsdag och fredag. Det är allt från SO till engelska och tyska. Sen så ska vi också nästa vecka ha prov i tyska, håller ni inte med mig om att det är lite tidigt för prov? Jaja, sånt är livet. Nu ska jag se vad jag kan hitta för foto i "mina bilder", kanske redigera lite och sedan för ni se vad som ploppar upp har på bloggen.


DaggdropparNikon D60, Chinon 50mm 1:1.7


På väg bort

Har nu varit klart på skolan för denna vecka, det blev inte hel vecka eftersom att jag har tagit ledigt. Vi far till Tärnaby bara på någon timme, där har vi en stuga. Det ska bli väldigt skönt att få slappna av och kanske göra bort lite läxor inför nästa vecka. Jag ska även passa på ett plocka lite kantareller, som det finns väldigt gott om i år och så ska jag ta mig ut någon sväng på fjället för att se om man hittar någon ripa, som det finns väldigt lite av i år, jämför med kantarellerna.

I morse var det inte lika mycket dimma som igår, men ändå så hade det fastnat daggdroppar i de små spindelnäten som hänger sig i gallret på hundgården. Jag tassade ut med kameran + pappas gamla objektiv från hans analoga systemkamera för att fånga några närbilder. Tog även med mig en sprejflaska med vatten i för att få ännu mer vatten i spindelnätet. Lägger upp några bilder när jag kollat genom alla, det blev en hel del.

early morningNikon D60, Chinon 50mm 1:1.7


PorträttNikon D200, Nikkor 50mm f/1.8D

An ordinary day

Eftersom att det i princip varit en helt vanlig dag i dag så tycker jag inte det är så mycket att säga om. Det enda som varit lite speciellt var jaktpremiären på morgonen som inte blev så spännande som jag hade hoppats. Kort fattat såg min dag ut så här, jakt till kl10.00 då skolan började. Slutade skolan vid kl15.20 och sedan bar det hem för att göra lite läxor innan jag skulle på träningen vid kl18.00. Efter träningen har det inte hänt så mycket mer, så istället bjuder jag på ett porträtt som jag fotade förra veckan när Matilda(www.myphoto.blogg.se) var på besök hos mig.


Tomorrow

Imorgon är den efter längtade dagen som jag har nu väntat på i ett par år i alla fall. Jag fyllde femton i februari och nu i sommar har jag gjort klart jägarexamen, så imorgon är första dagen jag får jaga med egen bössa. Detta känns väldigt roligt, dock kanske någon som läser detta tycker att jag gör fel som jagar. Jag ska väll stå mig till svart lite då, jag tycker det är mer rättvist mot djuren att jaga själv och äta det köttet istället för att köpa köttet som är i affären. Köttet som står i affären kommer från djur som har "levt för ett blir mat ill oss". Fåglarna i skogen, som jag då jagar, har haft ett riktigt liv.

Det var egentligen idag som jag skulle följa med pappa till Vilhelmina, men eftersom att jag ska kunna vara ledig från skolan när skidsäsongen börjar så blev jag tvungen att stanna hemma. Men med lite flyt i schemat som säger sovmorgon till kl10.00 imorgon så kasnke jag hänger med Andreas och jagar på morgonen.


Lisa in color & black and whiteDen här tjej påstår att hon inte blir bra på bild, men jag kan då inte hålla med henne.
Eller vad säger ni?

Into the wild
En dag som denna

I natt har min kusin Lisa sovit hos mig. På morgnonen grabbade vi tag i våra kameror och traskade iväg mot brukshund klubben, där lyckades jag fånga två vackra Schäfer tikar på bild, Vilja och Rizzla.


KLIMPEN


Nikon D60, Nikkor 18-135mm 1:3,5-5,6

Ny blogg

Jaha, då var jag också inne i blogg världen. Jag vill först tacka Matilda för att hon har hjälp/lärt mig att koda denna blogg, så nu kan jag fixa nästan allt själv.